Kasvatus

Usein miulta kysytään Mistä siun kennelnimi on saanut alkunsa? Siispä tässä vähän teille taustaa miksi kennel nimeni on juurikin Eve’s Dreams, eikä jotain aivan muuta.

Ensimmäinen koirani Eve tuli perheeseeni, kun olin 4vuotias. Eve jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen yhteisten vuosien aikana ja sai jo silloin syttymään unelmia.

Even kanssa tutkittiin suurta ihmeellistä maailmaa ja opittiin yhdessä paljon uusia asioita. Eipä varmaan kenelläkään vielä tähän aikaan ollut aavistusta siitä mitä Eve sai aikaan! En oo unohtanut tätä elämäni tärkeintä koiraa, vaikka jo keväällä 2009 Eve siirtyi vihreämmille nurmikoille juoksemaan. Se oli elämäni kauheimpia ja rankimpia päiviä. Muistan edelleen sen hetken kun vanhempani tulivat kertomaan, että nyt olisi aika ja kantoivat Even automme takakonttiin. Isäni lähti Even kanssa klinikalle, minun ja äitini jäädessä kotiin. Puristin vaan Even yhtä pehmolelua sylissäni ja itkin… Siitä itkusta ei meinannut tulla loppua.

Myöhemmin samana keväänä perheeseemme tuli toinen kultainennoutaja Nella. Vaikka Nella on ollut aivan mahtava kumppanini elämän monissa vaiheissa ja harrastuksissa, niin tiesin kuitenkin, ettei koirieni rotuna tule aina olemaan kultainennoutaja. Monien mutkien kautta luokseni tuli Axel (sekarotuinen kleinspitz) ja pääsin tutustumaan kleinspitziin rotuna. Ihastuin rotuun aivan täysin! Täältä asti on palanut kipinä omasta kennel nimestä ja kleinien kasvattamisesta.

Syksyllä 2014 aloitin etsimään itselleni ensimmäistä sijoitusnarttua ajatuksena päästä tutustumaan enemmän kasvattamiseen ja rotuun. Onnekseni Maiju vastasi kyselyyni ja soittelimme ahkerasti puolin ja toisin. Sovimme, että menisin käymään Maijun luona tapaninpäivänä 2014. Samalta reissulta mukaani tarttui Cece. Tästä hetkestä aloitin matkani kohti suurinta unelmaani.

Vuosien varrella koirat ovat lisääntyneet ja kokemukseni rodusta on kasvanut paljon. Opiskelujeni myötä sain mahdollisuuden päästä harjoitteluun kenneliin ja tästä en voisi olla enempää kiitollinen Kennel Pienenpolun Kirsille! Sillä tuona kolmen kuukauden aikana sain kerättyä mielettömän määrän lisään tietoa ja kokemusta koirista, rodusta, kasvattamisesta ja myös näyttelyistä. Kolmen kuukauden jälkeen, kun viimeisen kerran suljin oven perässäni, olo oli osittain hieman tyhjä ja haikea, vaikkakin tietoa oli taskuissa paljon enemmän mitä sinne mentäessä. Olihan se kuitenkin kuulunut elämääni viimeisten kuukausien ajan erittäin vahvasti! Aivan mahtava ja ikimuistoinen kokemus ja Kirsiltä saamiani ohjeita ja neuvoja en tule varmasti koskaan elämässäni unohtamaan.

Nyt vihdoinkin on aika lähteä toteuttamaan unelmia, jotka Eve jätti taakseen! 2016 loppuvuodesta kävin kasvattajakurssin ja alkuvuodesta 2017 lähdin anomaan kennelnimeä. Tiesin heti, että tässä unelmassa haluan näkyvän yhden isoimmista vaikuttavista tekijöistä, Even. Sillä ilman tuota koiraa, en usko että olisin tässä pisteessä nyt. Monien keskusteluiden ja pohdintojen jälkeen nimi Eve’s Dreams tuntui itsestään selvältä. Siinä yhdistyy Eve ja minun unelmani. 17.8.2017 kennel nimeni oli vihdoinkin hyväksytty!