Kiireistä arkea

Näköjään, ollut taas pitempi aika kun on viimeeksi täällä päivitellyt… Aloitin harkassa kennelissä niin päivät ovat olleet sen verran hektisiä ja kotiin päästyä on vaan hoitanut omat koirat ja suihkun kautta nukkumaan. Ei ole hirveästi muuta jaksanut/kerennyt tekemään.

Paljon on uutta opittu ja sen myötä myös oma innostus tähän rotuun vain kasvaa entisestään! Kasvattajan peruskurssinkin kävin tuossa lokakuun lopulla Helsingissä. Jos vaikka parin vuoden sisään tulisi ensimmäinen oma pentue 😉

Harkan ohjaajalta oon kyllä saanut kultaakin kalliimpia vinkkejä ja oppia tähän rotuun liittyen ja olen niistä kyllä äärimmäisen kiitollinen! Kaikilla kun ei todellakaan tälläistä mahdollisuutta ole lähteä oppimaan kokeneemmalta kasvattajalta, kasvattajan arkea. Eikä varsinkaan näin läheltä! Olen päässyt synnytykseen mukaan ja nähnyt niin monipuolisesti kennelin arkea ja saanut tärkeitä oppeja jatkoa varten. Odotan kyllä innolla sekä jännityksellä tulevaa…

On meillä keretty tässä välissä myös “juhlimaan”

Helmi ja Cece kävi Seinäjoen kv näyttelyssä 22.10. Mukaan lähti myös harkkapaikaltani kolme koiraa, minun esitettäväksi. Cecelle lähdettiin vaan hakemaan eh.ta ja tavoitteena oli saada pysymään neidin tassut kohti lattiaa eikä kohti taivasta, niinkun Lappeenrannassa kävi… 😀 Neiti yllätti aivan täysin, positiivisesti, esiintymällä kuin vanha konkari ja myös nauttien kehässä olosta. Cece sai tavoitellun eh.n kuitenkin hyvällä arvostelulla ja mamma oli ylpeä pienestä kehä-ketusta, kun halli ei jännittänyt yhtään vuoden tauonkaan jälkeen. Myös maltillinen ja nätti esiintyminen lämmitti omaa sydäntäni paljon! Helmi sitten putsaskin koko pöydän, ollen ERI1 SA PN1 ROP ja CACIB!! Helmiä on kyllä niin ihana esittää kehässä, kun se nauttii siitä silmin nähden ja esittää melkein itse itsensä. Ei tarvitse itse turhia stressailla, kun tietää että koira osaa. Laina koirani saivat kanssa kaikki jotain kotiin tuomisia 2x varacacib ja 1x varasert. Olin kyllä näihinkin todella tyytyväinen, koska aina vähän haastavaa viedä vierasta koiraa, varsinkin kun en näitä yhtäkään ole aikaisemmin esittänyt.

Cece täytti 1.11. 2-vuotta! Neiti sai herkutella ansaitsemallaan kakulla. Paras synttärilahja kuitenkin tuli kasvattajalta ja Cece siirtyikin täysin minun omistukseeni.

Jyväskylä KV 12.-13.11 käytiin taas pyörähtämässä koiran kanssa, tällä kertaan mukaan lähti kuitenkin vain Helmi. Lauantain tuomarimme vaihtui vielä myöhään perjantai iltana. Lauantain tuomari oli kaikille vieras ja kukaan ei oikein tietänyt tuomarista mitään. Hän kertoikin, että on ensimmäistä kertaa arvostelemassa kleinspitzejä. Tuomari oli ystävällinen ja tiesi kyllä rodusta hyvin, vaikkei ollut aikasemmin näitä arvostellutkaan. Helmi oli PN2 varacacib->CACIB. Olin kyllä todella tyytyväinen arvosteluun ja sijoitukseen, arvostelu oli hyvin Helmimäinen ja tunnistin koirani siitä.

Sunnuntaina olikin tuomari rodun kotimaasta ja jännitin kovasti mitä tuomari tykkää Helmistä. Tuomari oli ihana vanhempi herra, joka kohteli koiria kauniisti ja taisi hän muutaman pusunkin pöydällä saada… Saksaksi leperrellen kyllä otti ne vastaan ja hymyili vielä iloisesti päälle.

Helmi sai todella hyvän arvostelun. Jälleen ollen PN2 varacacib. Olen kyllä enemmän, kuin tyytyväinen tähän sijoitukseen! Voittajasta tuli Suomen muotovalio ja myös C.I.B. joten voitto meni kyllä aivan oikeaan osoitteeseen! 🙂 Näiden tulosten myötä voin lähteä todella hyvillä mielin ensi viikolla Helmin kanssa reissun päälle…. Ehkä ensi viikolla saadaan lisää kuulumisia näyttelyiden osalta 😉

Jottei meidän perheen ainut herra jäisi vallan ilman huomiota… niin juhlistetaanhan meillä tänään Axel.n syntymäpäiviä kakun kera! Axel täyttää 5v.

received_10154627171289435.jpeg

Loppuun vielä lisää iloisia uutisia. Meille tulee perheenlisäystä 😉

Laumamme saa mustan vahvistuksen marraskuun lopulla.

Basnauz Black Brie

“Brie” tulee ilahduttamaan arkeamme. Brien kaksi veljeä on muuten vielä vailla omia rakastavia kotejaan. Heistä voi kysellä lisätietoja suoraan Basnauz kasvattajalta.

Jos kiinnostus heräsi omaan pieneen karvakasaan niin rohkeasti vain viestiä laittamaan! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *